PHP Biografi
 
Perjonsgården
 - hitta hit
 
Produktionen
 
Stiftelsen PHP
©2015 PHP
 
    
Per-Hildings anda lever kvar
 
   Per-Hilding var en av få konstnärer som lyckades försörja sig och sin familj på sin konst. Trots att hans verk under åren blev vida spridda, finns många tavlor kvar i Perjonsstiftelsen. Tavlor som Per-Hilding under sin sista tid i livet, själv hjälpte till att välja ut.
 
   Tack vare stiftelsen, lever Per-Hilding anda i allra högsta grad kvar på Perjonsgården i Dala-Floda. Väggarna på gården, såväl inomhus som utomhus, är klädda av tavlor som förmedlar många känslor och tankar.
 
Stor mångsidighet
 
   En av de saker som kanske mest kännetecknar Per-Hilding arbete är den oerhörda mångsidighet som präglar konstverken. Från mycket verklighetstrogna natur- och människoporträtt, till tavlor som förmedlar djupa känslor, samtidigt som de lämnar mycket över till betraktarens egna funderingar.
 
   En annan del av Per-Hildings mångfald, är de skrivna verk som finns på Perjonsgården. Många dikter och kompendier berättar om de djupa tankar och den breda kunskap som Per-Hilding hade.
 
Värme och mystik
 
   Varje sommar genomförs en utställning på Perjonsgården till minne av Per-Hilding Perjons.
 
   Utöver denna utställning kan du året runt boka tid för att höra berättelsen om Per-Hilding och samtidigt få en visning av de av de många verk som idag är Perjonsgårdens varma och lite mystiska själ.
Stilleben
olja, 1991